×
Αρχική Προϊόντα Συνταγές Ρύζι & Υγεία Επικοινωνία
Γρήγορο Σπανακόρυζο με Φέτα και Ρύζι με 5 Δημητριακά Uncle Ben’s®
Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Προετοιμασίας :
Χρόνος Ψησίματος Χρόνος Ψησίματος :

Υλικά Υλικά για μερίδες

200 γρ σπανάκι καθαρισμένο και κομμένο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεσαίο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1 μικρό πράσο (ψιλοκομμένο)
1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
1 συσκευασία 5 Δημητριακά Uncle Ben’s®
½ ματσάκι άνιθο
150 γρ φέτα
ξύσμα από μισό λεμόνι

Για το γαρνίρισμα και το σερβίρισμα

έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
χυμός λεμονιού
παξιμάδια

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για 6-7 λεπτά.

2. Χωρίζουμε τον άνηθο (κοτσάνια, φύλλα) και τα ψιλοκόβουμε ξεχωριστά. Στη συνέχεια τα προσθέτουμε μαζί με το σπανάκι και ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου πέσει σε όγκο. (για να βοηθήσουμε το σπανάκι να μαραθεί γρηγορότερα προσθέτουμε λίγο αλάτι).

3. Μαγειρεύουμε για 4’-5’ και στη συνέχεια προσθέτουμε μια συσκευασία 5 δημητριακά Uncle Ben’s® και ανακατεύουμε καλά.

4. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2’ ανακατεύοντας συνεχώς, αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε τον υπόλοιπο άνηθο, τρίβουμε τη φέτα, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.

5.Γαρνίρουμε με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και σερβίρουμε με παξιμάδια.

Ρυθμίσεις για τα cookies