×
Αρχική Προϊόντα Συνταγές Ρύζι & Υγεία Επικοινωνία
Κοκκινιστά Κεφτεδάκια Κοτόπουλου με Σπιτικό Πιλάφι Uncle Ben’s®
Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Προετοιμασίας :
Χρόνος Ψησίματος Χρόνος Ψησίματος :

Υλικά Υλικά για μερίδες

1 συσκευασία Σπιτικό Πιλάφι Uncle Ben’s®
800 γρ κιμά κοτόπουλου (50% μπούτι + 50% στήθος)
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
½ κούπα φρυγανιά
½ κούπα γάλα
2 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κ.γ. αλάτι
πιπέρι
ψιλοκομμένο σχοινόπρασο για το γαρνίρισμα

 

Για τη σάλτσα τομάτας

2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
500 γρ. χυμό τομάτας
250 γρ. ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
αλάτι /πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σε ένα μικρό τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο το κρεμμύδι το σκόρδο και τσιγαρίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 10’ περίπου λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.

2. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το γάλα και τη φρυγανιά και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τον κιμά κοτόπουλου, την πάπρικα, τον μαϊντανό, το αλάτι και πιπέρι. Αναμειγνύουμε καλά τον κιμά και στη συνέχεια προσθέτουμε το τσιγαρισμένο κρεμμύδι και σκόρδο μαζί με το ελαιόλαδο και ομογενοποιούμε. Ιδανικά αφήνουμε στο ψυγείο με μια μεμβράνη για 1 h.

3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.

4. Λαδώνουμε τα χέρια μας με λίγο ελαιόλαδο, και πλάθουμε στρογγυλούς κεφτέδες τους οποίους μεταφέρουμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε τοποθετήσει μία λαδόκολλα. (σε αυτό το σημείο ο κιμάς μπορεί να μας φαίνεται ότι είναι αρκετά μαλακός, αλλά αυτή είναι η σύσταση για να έχουμε ένα τελικό αφράτο αποτέλεσμα)

5. Ψήνουμε στο φούρνο για 15-18’.

6. Παράλληλα προθερμαίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για 6΄-7΄.

7. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό τομάτας, τον ζωμό, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και μόλις πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια και σιγοβράζουμε για 25’.

8. Αφαιρούμε τα κεφτεδάκια από το φούρνο και τα προσθέτουμε απευθείας μέσα στην κατσαρόλα με την Σάλτα ντομάτας και ανακατεύουμε καλά μέχρι να καλυφτούν με σάλτσα.

9. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι η στα μικροκύματα μαγειρεύουμε το ‘’Σπιτικό Πιλάφι’’Uncle Ben’s® σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας

10. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

Ρυθμίσεις για τα cookies