×
Αρχική Προϊόντα Συνταγές Ρύζι & Υγεία Επικοινωνία
Μπουρίτο με Κοτόπουλο με Μεξικάνικο Ρύζι Uncle Ben’s®
Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Προετοιμασίας :
Χρόνος Ψησίματος Χρόνος Ψησίματος :

Υλικά Υλικά για 2 μερίδες

1 συσκευασία Μεξικάνικο Ρύζι Uncle Ben’s®
600 γρ φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε λεπτές φέτες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ πάπρικα γλυκιά
1/3 κ.γ. καυτερό μπούκοβο ή καυτερή πάπρικα
1 μεσαίο κρεμμύδι (κομμένο σε φέτες)
½ κόκκινη, κίτρινη, πράσινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
1 μεγάλο ώριμο αβοκάντο
χυμό και ξύσμα από ένα λάιμ
¼ ματσάκι κόλιανδρο ή μαιντανό ( ψιλοκομμένο)
2 μεγάλες τορτίγιες

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι ή wok σε υψηλή θερμοκρασία.

2. Παράλληλα με τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο μαρινάρουμε το κοτόπουλο, προσθέτουμε τη πάπρικα, το μπούκοβο αλάτι και πιπέρι.

3. Μόλις το σκεύος έχει ζεσταθεί αρκετά προσθέτουμε το κοτόπουλο και δίνουμε εξωτερικά ένα ωραίο καβουρδισμένο χρώμα μαγειρεύοντας το κατά 80%. Το αφαιρούμε προσωρινά από το σκεύος.

4. Συνεχίζουμε προσέχοντας το υπόλοιπο ελαιόλαδο (2κ.σ.), το κρεμμύδι και τις πιπεριές και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς για 4’-5’. Στη συνέχεια επαναφέρουμε το κοτόπουλο( με τα υγρά του) και προσθέτουμε τη συσκευασία Μεξικάνικο Ρύζι Uncle Ben’s®.

5. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς για 2’ και στη συνέχεια αποσύρουμε το σκεύος από την εστίαλ προσθέτουμε το ξύσμα από το lime, τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο ( η μαϊντανό) και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.

6. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αβοκάντο καθαρισμένο και με ένα πιρούνι το πολτοποιούμε, προσθέτουμε το χυμό από το λάιμ και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.

7. Σε ένα στεγνό τηγάνι ζεσταίνουμε σε υψηλή θερμοκρασία για 30’’-40’’ τις τορτίγιές και από τις 2 πλευρές και στη συνέχεια γεμίζουμε απλώνοντας πρώτα το αβοκάντο και στη συνέχεια τη γέμιση με το ρύζι.

Ρυθμίσεις για τα cookies