×
Αρχική Προϊόντα Συνταγές Ρύζι & Υγεία Επικοινωνία
Ψητός Σολομός με Λαχανικά στον Ατμό και Καστανό Ρύζι με Κινόα Uncle Ben’s®
Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Προετοιμασίας :
Χρόνος Ψησίματος Χρόνος Ψησίματος :

Υλικά Υλικά για μερίδες

1 συσκευασία Καστανό Ρύζι με Κινόα Uncle Ben’s®
180 γρ φιλέτο σολομού
1 κ.σ. ελαιόλαδο
ξύσμα από 1 λάιμ ή λεμόνι
3 κ.σ. σάλτσα τεριγιάκι
2 καρότα κομμένο σε στικς
150 γρ μπρόκολο σε μικρές τούφες
½ αβοκάντο

Για το γαρνίρισμα

σάλτσα τεριγιάκι
καβουρδισμένο σουσάμι

Εκτέλεση

1.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.

2.Μαρινάρουμε το σολομό με το ελαιόλαδο, το ξύσμα λάιμ, τη σάλτσα τεριγιάκι, αλάτι και πιπέρι και το τοποθετούμε σε ένα σκεύος να μπαίνει στο φούρνο (μικρό ταψί, τηγάνι κτλ)

3.Ψήνουμε για 12’-16’ ανάλογα με το μέγεθος.

4.Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό προσθέτουμε τα καρότα και βράζουμε για 3’. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μπρόκολο και βράζουμε για άλλα 3’. Σουρώνουμε, και αν θέλουμε κρυώνουμε τα λαχανικά αν επιθυμούμε κρύα σαλάτα. Μαρινάρουμε με ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι.

5.Παράλληλα μαγειρεύουμε το Καστανό Ρύζι με Κινόα Uncle Ben’s® σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

6.Σερβίρουμε το σολομό με το ρύζι, τα λαχανικά, το αβοκάντο και γαρνίρουμε με έξτρα σάλτσα τεριγιάκι και σουσάμι.

Ρυθμίσεις για τα cookies