×
Αρχική Προϊόντα Συνταγές Ρύζι & Υγεία Επικοινωνία
Γέμιση γαλοπούλας με Uncle Ben’s® Σπιτικό Πιλάφι, σταφίδες & βερίκοκο
Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Προετοιμασίας : -
Χρόνος Ψησίματος Χρόνος Ψησίματος : -

Υλικά Υλικά για - μερίδες

1 σακουλάκι Uncle Ben’s® Σπιτικό Πιλάφι
60γρ. Σταφίδες μουλιασμένες σε κονιάκ
60γρ. αποξηραμένο βερίκοκο
40γρ. κουκουνάρι σοταρισμένο σε ελαιόλαδο
40γρ. κρεμμύδι ξερό σοταρισμένο σε ελαιόλαδο
60γρ. φρέσκο βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι
30ml νερό
20γρ. ζωμός κότας

Εκτέλεση

1. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι σοτάρουμε το κουκουνάρι μέχρι να πάρει καστανό χρώμα.
2. Αποσύρουμε και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Στη συνέχεια σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και προσθέτουμε διαδοχικά το νερό, το ζωμό κότας (1 κύβο) το βούτυρο το αποξηραμένο βερίκοκο και τις σταφίδες αφού τις έχουμε μουλιάσει σε κονιάκ για περίπου 30 λεπτά. Εάν δεν έχουμε κονιάκ μπορούμε να τις μουλιάσουμε σε ζεστό νερό.
3. Μόλις το νερό με τα υλικά βράσει προσθέτουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.
4. Η συνταγή μας είναι έτοιμη. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και φρέσκο πιπέρι ανάλογα με την κρίση μας.

Ρυθμίσεις για τα cookies