×
Αρχική Προϊόντα Συνταγές Ρύζι & Υγεία Επικοινωνία
Ψαρονέφρι με Σπιτικό Πιλάφι Uncle Ben’s®
Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Προετοιμασίας : 15'
Χρόνος Ψησίματος Χρόνος Ψησίματος : 20'

Υλικά Υλικά για μερίδες

1 συσκευασία (250 γρ.) Σπιτικό Πιλάφι Uncle Ben’s®
250 γρ. ψαρονέφρι, κομμένο σε κομμάτια
¼ κ.γ. αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
2 κ.σ. βούτυρο
1 κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
30 ml λευκό κρασί
1 κ.σ μουστάρδα
1 κ.σ μέλι
2 κ.σ σταφίδες
1 κ.γ κόρν φλάουρ
1 κ.γ σουσάμι καβουρδισμένο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1. Αλατοπιπερώνω το ψαρονέφρι.
2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνω 2 κουτ. σούπας βούτυρο και σοτάρω το κρέας σε δυνατή φωτιά για 3 – 4 λεπτά.
3. Αφήνω μέχρι να πάρει χρώμα, προσθέτω το κρεμμύδι αφήνοντας για ένα λεπτό και σβήνω με λευκό κρασί.
4. Ρίχνω 120 ml νερό (να μισοσκεπαστεί το κρέας) με τη μουστάρδα, το μέλι και αφήνω για 15 – 20 λεπτά.
5. Αφαιρώ το κρέας και δένω τη σάλτσα προσθέτοντας 1 κουτ. γλυκού κόρν φλάουρ που έχω διαλύσει σε 1 κουτ. σούπας κρύο νερό, ανακατεύω και μόλις αρχίσει να γίνεται «σφίγγει» βγάζω από τη φωτιά.
6. Για να φτιάξω το Σπιτικό Πιλάφι Uncle Ben’s® πιέζω τη συσκευασία να διαχωριστεί το ρύζι.
7. Σε μια κατσαρόλα βράζω 2 κουτ. σούπας νερό, προσθέτω το ρύζι μαζί με τις σταφίδες, σκεπάζω με το καπάκι και σιγοβράζω για 3 λεπτά.
8. Σερβίρω το ρύζι με το ψαρονέφρι από πάνω και ραντίζω με τη σάλτσα του
9. Γαρνίρω με σουσάμι και φρεσκοκομμένο μαϊντανό.

Ρυθμίσεις για τα cookies