×
Αρχική Προϊόντα Συνταγές Ρύζι & Υγεία Επικοινωνία
Σολομός στον φούρνο με λαχανικά stir fry
Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Προετοιμασίας : 15'
Χρόνος Ψησίματος Χρόνος Ψησίματος : 25'

Υλικά Υλικά για 4 μερίδες

500γρ. σολομός
1 ¾ κ. γ. ελαιόλαδο, χωρισμένες
1 πρέζα αλάτι
Μαύρο πιπέρι
200 γρ. ή 1 μικρή συσκευασία σπαράγγια
250 γρ. ή 1 κόκκινη πιπεριά
200 γρ. ή 1 κολοκυθάκι
2 συσκευασίες Μακρύκοκκο Ρύζι Uncle Ben’s®

Εκτέλεση

1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160 °C.
2. Σε ένα μικρό ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, αλείφετε τον σολομό με ¾ κ.γ. ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε.
3. Κόψτε τα σπαράγγια σε μικρά κομμάτια.
4. Κόψτε την πιπεριά σε μικρές λωρίδες.
5. Κόψτε το κολοκυθάκι σε ροδέλες.
6. Βάλτε τον σολομό στον φούρνο και ψήστε για περίπου 10-15 λεπτά, ή μέχρι να χωρίζεται το ψάρι εύκολα με ένα πιρούνι.
7. Ρίξτε το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι και ζεστάνετέ το.
8. Προσθέστε τα λαχανικά και σοτάρετέ τα για 10 λεπτά, ανακατεύοντας περιοδικά.
9. Αλατοπιπερώστε τα λαχανικά.
10. Ετοιμάστε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
11. Σερβίρετε το ρύζι με το σολομό και τα λαχανικά.

Ρυθμίσεις για τα cookies